lauantai 29. elokuuta 2015

Vastaamme haasteeseen..

Liebster award

Elämäni ensimmäinen blogi haaste, onhan siihen vastattava. Kiitos haasteesta Sanni from http://sanniswindow.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

"Liebster awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Libster award annetaan blogaajalta blogaajalle."
Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä blogaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.
 
Tässä on Sannin minulle esittämät kysymykset ja vastaukset niihin.
 
Kysymykset seuraaville haastetuille: 1. Mikä on koirasi paras ominaisuus?
Hertan paras ominaisuus on ehdottomasti sen rautaiset hermot ja kultainen sydän. Hertta on niin nimensä veroinen koira kuin koira voi olla. Herttaasempaa otusta saa etsiä. Sen katsekin jo kertoo millainen tyyppi se on. Ja nuo hermot. Tuollaset kun sais leviämään vähä laajemmallekkin sakemanni jalostuksessa.
Martta on osoittaunut oikeastaan melkoisen täydelliseksi koiraksi mulle. Halusin koiran jolla olisi samanlainen pää kuin Hertalla, mutta lisäyksenä enemmän virtaa harrastuspuolelle, sellaisen sain.

 2. Onko joku koirarotu, jota erityisesti ihailet? Miksi?
Tää on helppo. Saksanpaimenkoira. Olen aina ihaillut saksanpaimenkoiraa, mutta en ole tohtinut itselleni sellaista ottaa. Kun viimein tuli se päivä että tohdin sen tehdä niin en ole päivääkään katunut, paitsi sitä etten tehnyt sitä aiemmin. Saksanpaimenkoira on oikein kasvatettuna hieno koira. Sen kanssa ei tule vastaan lajia jota ei voisi harrastaa. Koulutettavuus on huippuluokkaa. Lojaalius omistajaa kohtaan on asia jolle annan paljon arvoa. Ja onhan se yksinkertaisesti komea. "Ei se oo mikään koira ,jos se ei oo saksanpaimenkoira" Sen voisi sanoa olevan mun motto. Treenipiireissä on yleisesti tiedossa että Teijalle vain Saksanpaimenkoira on se oikea koira.

 3.  Miten kuvailisit suhdetta itsesi ja koirasi välillä?

Mielestäni minulla on hyvä suhde koiriini. Ne haluavat olla ja touhuta kanssani. Ne tulee minun perässäni pelottavampiinkin tilanteisiin, luottavat minuun.

 4. Onko kotonasi paikkaa johon koirat ei saa mennä (esim. sängylle)?
Meillä koirilla ei ole sisällä mitään rajoituksia. Ne nukkuu sängyssä ja sohvalla ja tulevat kaikkiin huoneisiin. Vessassakin ovat aina mun mukana.. Toki silloin kun ovat kotona kaksistaan niin niiden aluetta hieman rajataan portilla. Silloinkin on käytössä kolme huonetta.

 5. Minkä ikäinen olit kun sait ensikoirasi?
Olen tainnut olla 16 vuotias kun olen ottanut ensimmäisen koirani. Se oli sekarotuinen ja näytti ihan labradorinnoutajalta.

 6. Sano vähintään kaksi huonoa puolta, jotka koiranomistaminen pitää sisällään.
Matkustaminen. En reissaa paljoa muutenkaan, en ole reissaaja tyyppiä, mutta silloin harvoin kun lähtisimme  jonnekkin koko perheellä, niin koirien hoito tuottaa mulle henkistä tuskaa :D Meillä koirat joutuvat mennä hoitolaan mikäli mennään pitemmälle reissulle, ei ole ketään tuttua tai sukulaista jotka ottaisi ne hoitoon. Se raastaa mamman syräntä ;) (Ja tuo matkabudjettiin oman "pikku" lisänsä..) Olis helpompi lähteä kun ei olisi koiria.
Imuroimisen määrä.. Oon todella laiska siivooja, välillä ärsyttää kun saa jatkuvasti olla imurinvarres kiinni

 7. Onko ollut tai onko koirallasi jotain huonoja tapoja? Mitä?
Nämä nykyiset koirani ovat sen luonteisia että niillä ei oikeastaan ole huonoja tapoja. Hertta toki saattaa joskus yksin jäätyään mennä roskiskaapille ja aikansa kuluksi levittää sieltä kaikki roskat lattialle..
Entä luetaanko se huonoihin tapoihin, että kun haluaisin istua rauhassa sohvalla laitettuani lapset nukkumaan niin sitten koirat haluaa huomiota ja jos ne ei sitä saa niin alkavat leikkiä ja painia keskenään.. ;) Yleisesti ottaen molemmat todella hyvätapaisia koiria. Johtunee pitkälti pään sisällöstä, molemmat äärimmäisen tasapainoisia olentoja.

 8. Uskotko että koirasi on vaikuttanut elämääsi tai sinuun ihmisenä merkittävästi? Miten?
Uskon. Koirat on mulle se henkireikä kaiken arjen harmien keskellä. Kun jokin harmittaa ja lähtee näiden kanssa treenaamaan tai hiljaiseen metsään juoksentelemaan niin mikä tahansa huoli tai murhe tai muuten vaan huono päivä unohtuu. Koirien kanssa treenatessa olen myös tutustunut aivan loistaviin tyyppeihin, joita en olisi ilman koiria varmastikaan oppinut tuntemaan.

 9. Tykkätkö erityisesti pienistä, suurista tai keskikokoisista koirista?
Saku on ilmeisesti keskikokoinen koira. Eli keskikokoisista. Saku on mielestäni juuri sopivan kokoinen koira, ollessaan edes melkein rotumääritelmän mukainen (n 55-60, u 60-65). En haluaisi itselleni esim tanskandoggia tai vielä vähemmän mäyräkoiraa. Koiran pitää olla kunnon kokoinen, mutta ei kuitenkaan liian iso.

 10. Mistä asioista koirasi innostuu?
Hertta innostuu siitä kun sille lässyttää oikeen kunnolla. Silloin sitä ei pidättele mikään. Ja ku treenikamut näkis miltä Hertta näyttää kun mä tuun töistä kotia niin ne ei uskoosi että se on Hertta.
Martta innostuu oikeestaan kaikesta.. Leluista, lässytyksestä, ruuasta..

 11. Onko vastaan tullut joitain oletuksia koiraasi liittyen, jotka eivät pidä paikkaansa? Mitä?
No yleisinhän on se että nämä on vihaisia. Rodulla on tietty maine ja siitä ei pääse vissiin mihinkään. Hertan kohdalla on tullut monenlaisia katseita harrastuspiireissä varsinkin saku ihmisiltä, kun se nyt ei kaikessa Herttaisuudessaan oo ihan normi sakemanni.
 
Mun pitäis nyt sitten puolestani haastaa seuraavat tähän ja keksiä heille kysymykset. Luen kuitenkin niin harvaa blogia, että en sitä 11 blogia saa lähellekään täyteen. Mutta haastetaan seuraavat:
 
1.Kolme sählää
 http://cehvelijakamuli.blogspot.fi/
2. Luuhullut
http://luuhullut.blogspot.fi/
3. Sakemannit Niilo, Jalo ja Aapo
http://sakemannitniilojajalo.blogspot.fi/
4. Team Vallattomat
http://teamvallattomat.blogspot.fi/
5.Valkoinen Blogi
http://valkoisetpojat.blogspot.fi/
 
Kysymykset haastetuille:
1. Miksi juuri tuo rotu?
2. Miten huolehdit koirasi lihaksiston hyvinvoinnista?
3. Koirasi hyvät puolet?
4. Koirasi huonot puolet?
5. Millaisiin koulutusongelmiin olet koirasi kanssa törmännyt?
6. Koirasi viikko-ohjelma, mitä koirasi viikko pitää sisällään?
7. Mitä lajia et olisi valmis harrastamaan koirasi kanssa?
8. Minkä rotuinen koira sinulla olisi jos ei nykyinen?
9. Millainen on hyvä kasvattaja: millaiselta ostat koirasi?
10. Mitä harrastaisit, jos ei olisi koiria?
11. Koirasi terveydentila?
 
Huh, olipa yllättävän vaikea keksiä kysymyksiä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti